Revaliderende Jordan Lukaku (Lazio) mikt op terugkeer in broederduel met Romelu

Jordan Lukaku © belgaimage
Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

Jordan Lukaku staat eindelijk weer op het trainingsveld, met het vizier op de match tegen het Inter van zijn grote broer.

Bij een 2-0-achterstand aan de rust op de grasmat van San Paolo zet Simone Inzaghi alles op alles. De coach van Lazio gooit Joaquin Correa in de strijd tegen de verdediging van Napoli en laat Jordan Lukaku in de kleedkamer. We schrijven 20 januari 2019 en de topper in het Calcio is tot nader order de laatste officiële wedstrijd van de kleine broer van Romelu in het shirt van de Romeinen.

In de laatste dagen van de winterse transferperiode staat de Rode Duivel dicht bij een overgang naar Newcastle, maar uiteindelijk blijft hij. De deal met de Magpies springt af na de medische testen. Enkele weken later zit het seizoen er effectief op voor Jordan. In overleg met Lazio besluit hij om zich te laten opereren aan de knie, die hem al maanden pijn bezorgt.

Door peesproblemen, waarmee hij al sinds februari 2018 kampt, was de jongste Lukaku niet beschikbaar toen Roberto Martínez zijn selectie voor Rusland maakte. Hij volgde het WK op tv, tussen de revalidatiesessies bij Lieven Maesschalck in Antwerpen door.

In de coulissen spreken sommigen van een probleem dat ernstiger is dan gedacht en zelfs van een mogelijk carrière-einde. Jordan houdt zich op de vlakte en werkt in de schaduw aan zijn terugkeer. Hij hoopt dat het eind deze maand zover is. Woensdag 25 september is de datum waar hij op mikt, want dan speelt Lazio tegen het Inter van Romelu.

Nadat de transfer naar Newcastle niet doorging, is dit dus de eerste keer in hun carrière dat de twee broers in dezelfde competitie spelen. De kans bestaat dat ze elkaar recht in de ogen kijken. Na een lange moeilijke periode staat Jordan Lukaku sinds een aantal dagen weer op het trainingsveld. Hij is bereid om gras te vreten om er tegen Inter bij te kunnen zijn en hoopt dat de peesblessure dan voorgoed tot het verleden zal behoren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier