Reyes van Atlético naar Sevilla

© Reuters

Thibaut Courtois zal na de winterstop geen José Antonio Reyes meer aantreffen bij Atlético Madrid.

De Spaanse vleugelspits en ex-international ondertekende een contract van vier jaar bij CF Sevilla, de club waar hij destijds als zestienjarige doorbrak. Arsenal plukte hem daar eind 2003 weg voor dertien miljoen euro, maar in Londen kon de vinnige Spanjaard met de gouden linker nooit helemaal zijn stempel drukken en had hij last van heimwee.

Hij keerde terug naar Spanje, meer bepaald Real Madrid. Ook daar kende Reyes maar af en toe een moment van glorie. In 2007 legde Atlético Madrid nog twaalf miljoen euro neer om hem naar het Vicente Calderonstadion te halen.

De voorbije maanden geraakte Reyes echter maar moeilijk van de bank, de club wilde hem afgelopen zomer zelfs van de hand doen. Veel had te maken met de verzuurde relatie tussen Reyes en trainer Gregorio Manzano. Na het ontslag van Manzano begin december, leek de hemel even op te klaren voor Reyes. Maar Manzano’s opvolger, Diego Simeone, geloofde evenmin in een wederopstanding van de flankaanvaller.

Galatasaray en Tottenham toonden verregaande belangstelling, maar uiteindelijk koos Reyes voor een terugkeer naar zijn oude liefde: CF Sevilla. De Andalousiërs betalen 3,5 miljoen euro voor de nog steeds maar 28-jarige Spanjaard. Nochtans een pak minder dan de zes miljoen euro die Galatasaray bood.

Thibaut Courtois zal Reyes dus niet meer weerzien na de winterbreak, maar een andere Belg mag zich voortaan wel ploegmaat noemen: Tom De Mul… een flankaanvaller. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier