Reynaldo: Ik zou bij Anderlecht kunnen spelen

© Belga

Zondag komt Anderlecht op bezoek bij Cercle Brugge. Reynaldo, door Anderlecht uitgeleend aan Cercle, is bijzonder gemotiveerd voor de confrontatie.

Zondag komt Anderlecht op bezoek bij Cercle Brugge. Eén Cerclespeler is bijzonder gemotiveerd voor de confrontatie. Reynaldo dos Santos Silva (21), die voor het tweede jaar op rij is uitgeleend aan Cercle, is erop gebrand te tonen dat ook hij een plaats waard is in het elftal van de Brusselaars, waar hij nog tot 2013 onder contract ligt.

“Voor mij is dit zeker geen wedstrijd als alle andere”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. “En natuurlijk zullen ze mij de komende dagen veel over Anderlecht aanspreken. Mijn ploeg is evenwel Cercle.”

Begin 2010 kwam hij toe in Brugge. Afgelopen zomer keerde hij even terug naar Anderlecht, maar uiteindelijk besliste Sporting hem nog een seizoen terug te sturen.

Reynaldo vertelt het ietsje anders. “Ik wilde het eigenlijk zelf”, zegt hij. “Eind vorig seizoen had ik al aan het Cerclebestuur gevraagd om er alles aan te doen om mij nog een jaar te houden. Anderlecht wou dat ik terugkeerde, maar de trainer nam me niet op in zijn kern.”

De Braziliaan wil niet geloven dat hij er zijn plaats niet had. “Ik vind dat ik bij Anderlecht zou kunnen spelen, maar daarvoor moet ik voelen dat de coach in mij gelooft. Dat was niet het geval.”

Trainer

Bij zijn terugkeer in Brugge merkte Reynaldo dat er heel wat veranderd was. In de eerste plaats de trainer, want Bob Peeters was intussen Glen De Boeck opgevolgd.

“De groep wordt nu compleet anders aangepakt”, weet Reynaldo. “De Boeck was bijzonder streng, hij maakte nooit grapjes. Bob Peeters laat ons veel vrijer, hij praat veel met ons. Echt een sympathieke gast, ik heb nog nooit zo’n trainer gehad.”

(Patrice Sintzen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier