Ribéry wil carrière afsluiten bij Bayern

© IMAGEGLOBE

De Franse vedette Franck Ribéry laat geen twijfels meer bestaan over zijn nabije toekomst en zegt Jupp Heynckes straks te zullen missen.

Franck Ribéry (30) voelt zich gelukkiger dan ooit bij Bayern München. Over zijn toekomst is hij inmiddels duidelijk: “Ik zal nooit meer van club veranderen. Ik sluit mijn carrière af in München. Voor mij is Bayern de beste club ter wereld.”

Franz Beckenbauer vermeldde Ribéry onlangs nog, toen het ging over de toekomst van Bayern. De erevoorzitter zei dat niemand hoeft te verwachten dat Bayern met de komst van Pep Guardiola zal gaan voetballen zoals Barcelona. “Daar hebben we de spelers niet voor. Zou je Ribéry zijn dribbel willen wegnemen en alleen nog maar korte passes laten spelen? Dat kan niet. Dan moet je hem verkopen.”

Ribéry maakt er zich geen zorgen over, hij is blij met de komst van de Catalaan. “Het maakt me gelukkig dat hij coach wordt, ook al zal ik Heynckes missen. Guardiola is een goed mens, ik heb met Eric Abidal (collega bij de Franse nationale ploeg, nvdr) over hem gepraat. Ik ben benieuwd hoe hij Bayern verder gaat helpen. Maar ik wil ook weer niet te veel over hem zeggen, uit respect voor Heynckes.” (MH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier