Ritchie De Laet ‘beste reservespeler’ van Manchester United

© Epa

De fans van de Engelse topclub Manchester United hebben de Belg Ritchie De Laet (21) verkozen tot ‘Denzil Haroun Reserve Player of the Year’. Dat is de beste reservespeler – lees: belofte – van het seizoen. Onder meer Darren Fletcher en Nicky Butt gingen hem ooit voor.

De Laet werd verkozen boven Magnus Eikrem en Oliver Gill, staat te lezen op de website van Manchester United. Hij speelde al zes keer in het eerste team van Manchester United.

Revelatie

Op de erelijst van de Denzil Haroun Reserve Player of the Year staan onder meer John O’Shea en Darren Fletcher, nu allebei in de A-kern van de Mancunians, en ook Nicky Butt (nu Newcastle United) en Italiaans international Giuseppe Rossi (nu Villarreal).

De Laet kreeg overigens lovende woorden van oudgediende Ole Gunnar Solskjaer, nu beloftentrainer bij ManU: “Ritchie is een revelatie en mocht terecht al enkele keren opdraven in het eerste team. Hij is een veelzijdige verdediger met een neus voor goals, en een echte leider.”

Rode Duivels In België genoot De Laet zijn opleiding bij FC Antwerp, dat hij in 2007 verliet voor het Engelse Stoke City.

In mei vorig jaar werd hij door toenmalig bondscoach Franky Vercauteren opgenomen in de selectie van de Rode Duivels voor de Kirin Cup in Japan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier