Robben: ‘Ik kan nog veel bijleren’

© IMAGEGLOBE

Arjen Robben voelt zich weer in zijn sas bij Bayern München, dat heeft veel te maken met de komst van Pep Guardiola, zo erkent hij.

“Ik blijf bij mijn mening dat Guardiola voor ons op dit moment de juiste trainer is”, vertelt de Nederlandse winger. “Hij is de man die ons ver kan brengen. Persoonlijk ben ik heel blij dat ik met zo’n grote coach mag samenwerken. Ook op mijn leeftijd kan ik nog veel zaken bijleren.”

“Guardiola praat veel over voetbal, kijkt naar de details en toont altijd nieuwe aspecten. Het zorgt voor arbeidsvreugde. We passen echt goed samen, door onze winnaarsmentaliteit. Ik vind het ook goed dat hij sterk emotioneel meeleeft, vooraf en tijdens de wedstrijd vanaf de zijlijn.”

Daarin vergelijkt Robben zijn huidige coach bij Bayern met de coach die hem vormde bij de Nederlandse nationale ploeg en die eerder ook bij de club uit München actief was, Louis van Gaal. Robben: “Ik begrijp hem, en als coach is hij gewoonweg super. Het is soms heel vermoeiend om onder zijn hoede te werken, maar hij heeft beangstigend veel potentieel. Van Gaal kan de spelers beter maken. Dat bevalt me het meest aan hem. Met hem bouwde ik ondertussen een zeer goede band op.”

(MZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier