Robben zaterdag al in Zuid-Afrika

© Belga

Arjen Robben zag vorige week zijn WK in rook opgaan toen hij zich blesseerde in de oefenmatch tegen Hongarije. Nu blijkt de Nederlandse spits dan toch speelkaar te geraken voor het WK in Zuid-Afrika. Zaterdag arriveert hij in Johannesburg.

De Nederlandse topspits van Bayern München blesseerde zich vorige week aan de hamstrings in de met 6-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Hongarije. Gevreesd werd dat een blessure zo vlak voor het WK fataal zou zijn, maar ze leek minder erg dan eerst gevreesd.

Robben zelf was altijd heel optimistisch en bleef er altijd rotsvast in geloven dat hij speelklaar zou geraken voor de eerste match van Oranje op 14 juni tegen Denemarken. Hij stelde zijn hoop op de Nederlandse fysiotherapeut Dick van Toorn. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij mij klaar gaat maken voor het WK”, klonk het vorige week.

“Niet tegen Denemarken”

De Nederlandse voetbalbond liet weten dat de spits vrijdagavond op het vliegtuig stapt richting Zuid-Afrika. De eerste match zal hij evenwel niet spelen, als het van bondscoach Bart van Marwijk afhangt. “Hij heeft de laatste drie weken één keer goed getraind en veertig minuten gespeeld. Dan lijkt het me duidelijk wat daarvan de gevolgen voor de eerste wedstrijd zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier