Rode Duivel Adnan Januzaj gaat voor een jaartje naar Dortmund

Adnan Januzaj © ImageGlobe

Adnan Januzaj (Manchester United) trekt op huurbasis naar Borussia Dortmund.

Rode Duivel Adnan Januzaj (20) trekt voor een jaartje naar Borussia Dortmund. Dat maakte de Duitse topclub bekend. Januzaj wordt voor één seizoen gehuurd van Manchester United. Hij zal spelen met het rugnummer negen.

“Adnan is een technisch zeer begaafde speler die onze aanvalslijn compleet maakt”, aldus sportief directeur Michael Zorc bij de voorstelling van Januzaj. De Rode Duivel zelf was ook heel enthousiast over zijn nieuwe club: “Borussia Dortmund is een grote club met ongelooflijke fans. Ik hoop hier veel te bereiken.”

Adnan Januzaj kwam in maart 2011 aan op Old Trafford. De jonge Brusselaar had zijn jeugdopleiding genoten bij FC Brussels en Anderlecht en trok, tot grote ergernis van manager Herman Van Holsbeeck, op 16-jarige leeftijd naar Manchester United. Hij werd er in 2013 uitgeroepen tot beste speler van het tweede elftal en mocht het seizoen 2013-2014 beginnen bij de A-kern.

Sindsdien kwam Januzaj tot 60 optredens in het eerste elftal, waarin hij vijf keer scoorde. Zijn laatste doelpunt maakte hij drie weken geleden in de met 0-1 gewonnen competitiematch op Aston Villa. Toen gaf manager Louis van Gaal nog aan dat Januzaj niet zou vertrekken.

De Brusselaar werd in het voorjaar van 2014 ook het onderwerp van een heuse soap rond zijn nationaliteit. Januzaj zou met Turkije, Kosovo, Servië, Kroatië en Albanië voor verschillende nationale elftallen kunnen uitkomen. Maar hij koos uiteindelijk toch voor België. Januzaj mocht direct mee naar het WK in 2014 in Brazilië en behaalde ondertussen al zes caps voor de Rode Duivels. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier