Rode Duivel Dries Mertens ruilt Utrecht voor PSV

© Belga

Dries Mertens maakt de overstap van Utrecht naar Eindhoven.

Rode Duivel Dries Mertens verkast in de Nederlandse eredivisie van FC Utrecht naar PSV Eindhoven. Dat maakte technisch manager Marcel Brands bekend na de raadsvergadering dinsdagavond van de gemeente Eindhoven, waarin groen licht werd gegeven voor het reddingsplan van de club.

Keuring
De 24-jarige aanvaller, momenteel op vakantie, moet nog wel medisch gekeurd worden in Eindhoven. Mertens startte zijn profcarrière in 2004 bij AA Gent, dat hem in het seizoen 2005-2006 aan Eendracht Aalst uitleende. In 2006 verhuisde hij naar Nederland, waar hij eerst de kleuren van AGOVV Apeldoorn en sinds 2009 die van Utrecht verdedigde. Hij was ook in beeld bij Ajax en bij zijn jeugdclub RSC Anderlecht.

Kevin Strootman
PSV-directeur Tiny Sanders legde uit dat dinsdag overeenstemming werd bereikt met FC Utrecht over de transfer, op voorwaarde dat de gemeenteraad dinsdagavond met het reddingsplan akkoord zou gaan. Naast Mertens neemt PSV ook de Nederlandse international Kevin Strootman, een 21-jarige middenvelder, over van Utrecht.

VreugdeNaar verluidt zal PSV voor het duo zo’n 13 miljoen euro op tafel leggen. Op het Stadhuisplein in Eindhoven hadden honderden supporters zich verzameld om de uitkomst van de gemeenteraad af te wachten. De aankondiging van de komst van de twee spelers door Marcel Brands zorgde voor nog meer vreugde. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier