Rode Duivel Jelle Vossen: “Iedereen staat scherp”

© Belga

“We zijn er klaar voor. De focus is er.” Dat zegt Genk-speler Jelle Vossen in de aanloop naar de match België – Turkije, volgens trainer Georges Leekens de belangrijkste match van de afgelopen tien jaar.

Jelle Vossen: We zijn er allemaal klaar voor

Jelle Vossen sloot maandag opnieuw aan bij de kern van de Rode Duivels. De topschutter van Racing Genk sukkelde met een blessure aan de adductoren, maar die is verleden tijd.

“Het was geen erge blessure, ik ben weer 100 procent”, vertelde Vossen na de training in Woluwe. “Ik voel natuurlijk dat het een lang seizoen is geweest, maar de paar dagen rustige opbouw die we achter de rug hebben, waren de juiste keuze. Iedereen is weer scherp. We hebben allemaal maar één doel, de match van vrijdag tegen Turkije. Dat is ons doel waar we naar toe werken. We zijn er allemaal klaar voor, de focus is er”.

Of Vossen vrijdag speelt, is nog koffiedik kijken. “De concurrentie is groot, iedereen wil natuurlijk spelen. We geven ons allemaal volledig met de hoop in de basis te staan. Maar uiteindelijk is dat niet het belangrijkste, alleen de overwinning telt.”

Timmy Simons: We moeten alles winnen

“We moeten alles winnen om de komende duels nog de moeite te maken”, vertelde Timmy Simons na de training van de Rode Duivels in Woluwe. “Deze groep is op en top kwaliteit. Iedereen heeft gewerkt voor zijn selectie en verdient die ook. Maar we moeten die kwaliteiten eens omzetten in een kwalificatie voor een groot toernooi, want dat is echt heel goed voor de sfeer in een groep”.

“Op een EK of een WK zit je zes weken samen. Als je maar drie dagen op voorhand samen traint en één wedstrijd speelt, is dat een wereld van verschil. De goede sfeer is ook afhankelijk van de resultaten. Maar de sfeer die er nu heerst, met alle belangstelling van de supporters, die heb ik al lang niet meer gezien”.

Simons speelde een uitstekend seizoen bij Nürnberg. Het leverde hem, zo geeft hij ook toe, belangstelling op van verschillende clubs, al wil Simons geen namen noemen. “Op mijn club worden de Rode Duivels ook opnieuw gevolgd. De Duitse ploegen volgen onze talenten overigens allemaal. Dat was vroeger toch helemaal anders. Soms was het in de periode dat de resultaten tegenvielen niet leuk om na een interland terug naar je club te gaan.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier