Rode Duivel Laurent Ciman verlaat selectie

Laurent Ciman © Belga

Laurent Ciman heeft zaterdagochtend de selectie van de Rode Duivels in Rusland verlaten. Dat deelde de Koninklijke Belgische voetbalbond via Twitter mee.

De 32-jarige verdediger van Los Angeles FC keerde terug naar België. Tot zondag 17u00 blijft hij nog wel stand-by.

Ciman reisde als 24e Rode Duivel mee naar Rusland om de eventuele onbeschikbaarheid van Vincent Kompany of Thomas Vermaelen op te vangen. ‘Bondscoach Martinez dankt hem voor zijn professionalisme en zijn bijdrage aan het team.’

Het feit dat Ciman meer dan 24 uur voor de deadline reeds de selectie verlaten heeft, doet het beste vermoeden omtrent Kompany en Vermaelen, die herstellen van respectievelijk een lies- en hamstringblessure. De bondscoach is dus van oordeel dat beiden tijdig fit zullen raken.

Kompany liep zijn kwetsuur twee weken geleden op in de eerste oefeninterland tegen Portugal, Vermaelen staat al sinds medio mei aan de kant. De WK-opener van maandag in Sotsji tegen Panama komt sowieso te vroeg voor het tweetal, zij zullen vermoedelijk klaargestoomd worden voor het einde van de groepsfase om er dan in de tweede ronde te staan.

Tegen de bescheiden WK-debutant Panama mag Dedryck Boyata zich centraal achterin opmaken voor een basisplaats, met naast hem de ervaren Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.