Rode Duivels: “Alles doen om te winnen”

© Belga

“We zullen alles doen om te winnen.” Zo blikt bondscoach Georges Leekens vooruit op de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels vrijdag tegen Turkije.

Bondscoach Georges Leekens heeft donderdag in het spelershotel in Diegem een laatste keer vooruitgeblikt op de cruciale EK-kwalificatie-interland van vrijdag (20u45) in het Koning Boudewijnstadion tegen Turkije.

De Rode Duivels hebben net als de Turken de beste papieren om de tweede plaats in groep A te bemachtigen. In de stand hebben de Belgen met één duel meer gespeeld, één punt meer dan de Turken.

We willen graag winnen
“Het is een blijft maar een spelletje, maar wel één dat we graag willen winnen. De kleine Belgen zijn ambitieus. Turkije is een toptegenstander, maar wij willen de drie punten thuis houden”, stelde Leekens.

Toby Alderweireld
Rechtsachter Toby Alderweireld zal waarschijnlijk te maken krijgen met Galatasaray-spits Arda Turan. “Een gevaarlijke speler, met veel potentieel” zei Leekens over Arda, in de heenwedstrijd tussen de Turken en de Belgen van begin september 2010 nog goed voor het beslissende doelpunt (3-2).

Steven Defour
“Ook op het middenveld zullen we sterk voor de dag moeten komen. We zullen een grootse Steven Defour nodig hebben,
die Fenerbahçe-draaischijf Emre Belözoglu niet mag laten voetballen. Ook de rol van Axel Witsel, die met zijn balvastheid en infiltraties de Turken hopelijk pijn kan doen, wordt belangrijk”, stelde Leekens.

Iedereen Rode Duivel
“Iedereen staat achter ons, iedereen is Rode Duivel”, verwees Leekens naar het groeiend enthousiasme bij de hele bevolking. “In het volgepakt Koning Boudewijnstadion gaan we er alles aan doen om te winnen”, besloot hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier