Rode Duivels bedanken fans in open brief: ‘Ook jullie prestaties waren van wereldklasse’

De Rode Duivels in Brazilië. © BELGA

In een open brief bedanken de Rode Duivels hun supporters voor de massale steun de afgelopen weken. ‘Jullie aanwezigheid is niet onopgemerkt voorbijgegaan.’

Na de nipte 1-0 nederlaag tegen Argentinië in de kwartfinales, is het WK voetbal in Brazilië afgelopen voor de Rode Duivels. In een open brief die zondag gepubliceerd werd op de website van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bedanken ze hun supporters voor de massale steun de afgelopen weken. “Aan de beste supporters ter wereld, bedankt”, luidt de titel.

“Beste beste supporters ter wereld, toen we op 19 mei verzamelden voor onze eerste open training in de voorbereiding op het WK, wisten we eigenlijk niet wat ons te wachten stond. Zeven weken lang hebben we ons samen, als bezetenen, ingezet om ons land en dus ook onze supporters zo goed mogelijk te vertegenwoordigen op dit wereldtoneel van het voetbal. Ondanks het feit dat we hier een van de jongste spelersgroepen zijn, zijn we vandaag ongelooflijk trots om ons land bij de beste voetballanden ter wereld te mogen rekenen. Natuurlijk hebben we ook jullie prestaties in eigen land gevolgd en eerlijk waar, die waren eveneens van wereldklasse!”

” De kijkcijferrecords, de grote markten, de sportpaleizen. Het is geweldig geweest om te zien hoe jullie het WK in België beleefd hebben. Denk vooral niet dat we jullie steun hier niet gevoeld hebben! Daarom een ongelooflijk dikke merci voor jullie duizenden tweets, Facebook-berichten en postkaarten; voor jullie slapeloze nachten en bijna-hartaanvallen; voor jullie strijdkreten en tranen van geluk. Een dikke merci aan alle supporters die naar Brazilië zijn gereisd om dit samen met ons mee te maken. Jullie aanwezigheid is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Toen de ’tous ensemble’ weerklonk in het stadion, kregen we allemaal kippenvel”, klinkt het in de open brief.

“We mogen dan nog jong zijn, maar we zijn ook ambitieus. We hadden echt gehoopt om door te stoten tot de laatste vier en een grote of kleine finale te mogen spelen. Daarom voelen we naast trots ook een grote ontgoocheling. We waren er zo dicht bij. Nu is het tijd om naar huis te gaan. We stappen zondagavond, stikkapot maar met opgeheven hoofd, het vliegtuig op en hopen maandag onze families terug te zien. We nodigen jullie heel graag uit op onze tweede officiële fandag, waar we uitgebreid tijd zullen maken om de onvergetelijke voorbije twee jaar met jullie te vieren. Details volgen nog!”

“Het WK in Brazilië eindigt voor ons vandaag, maar we kunnen nu al met veel trots terugblikken op onze volledige campagne. En misschien zelfs al een beetje dromen van een volgend groot toernooi, want wij willen er vanaf nu gewoon weer elke keer bij zijn! Dat betekent ook nóg meer onvergetelijke momenten voor onze supporters om naar uit te kijken. We hopen jullie dus allemaal terug te zien in september, om een fantastisch hoofdstuk samen af te sluiten en een nieuw te beginnen. We kunnen jullie niet genoeg bedanken. De beste ter wereld. Tous ensemble. De Rode Duivels.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier