Rode Duivels: drie punten en nu al speculaties over de ploeg

Marouane Fellaini © Belga

Moet Lukaku blijven staan? Moeten Fellaini en Mertens niet meteen aan de aftrap komen?

Na een moeilijke maar uiteindelijk verdiende overwinning is het toernooi van start gegaan voor de Rode Duivels Het is duidelijk dat Moussa Dembélé en Nacer Chadli tegen Algerije geen goede punten gescoord hebben, hun vervangers Marouane Fellaini en Dries Mertens daarentegen wel.

De discussie over Mertens blijft net zoals voorheen: kan hij even doorslaggevend zijn als titularis? Maar naast Fellaini kan de bondscoach nog moeilijk kijken. Met zijn fysieke kracht, zijn kopspel en zijn présence in de rechthoek biedt hij het team een alternatief als de wedstrijd op slot zit.

Maar het debat beperkt zich niet tot het middenveld. Is Romelu Lukaku dé man van het moment? In de voorbereidingswedstrijden was hij – toegegeven – in blakende vorm, maar tegen Algerije kwam hij te vaak de bal vragen op het middenveld en was hij nooit echt gevaarlijk. Zijn vervanger Divock Origi, die minder slordig voetbalde, was dat wél. Maar kan een spits van die leeftijd (19 jaar) de aanval dragen?

Ook de positie van de tweede centrale verdediger werd in vraag gesteld: blijft Daniel Van Buyten, die dinsdag niet al te groots presteerde, titularis voor de rest van het toernooi of krijgt Thomas Vermaelen een nieuwe kans?

Veel vragen, zondag om 18 uur volgen de antwoorden.

Stéphane Vande Velde volgt de Rode Duivels in Brazilië

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier