Rode Duivels: eerste training in Rusland zonder Kompany en Vermaelen

Rode Duivels trainen in Rusland © Belga Image

22 Rode Duivels – 19 veldspelers en 3 doelmannen – zijn donderdag verschenen op het oefenveld van het Guchkovo Sports Centre in het Russische Dedovsk, waar de Rode Duivels hun eerste training op Russische bodem afwerken.

Bondscoach Roberto Martinez kon dus niet meer rekenen op Thomas Vermaelen. De verdediger van FC Barcelona was zondag op de laatste training in België nochtans op het oefenveld verschenen in Tubeke.

Voor de oefeninterland van maandag tegen Costa Rica zat Vermaelen zoals verwacht niet in de selectie. De centrale verdediger herstelt van een hamstringblessure en kwam daardoor sinds medio mei niet meer in actie.

Momenteel is het niet duidelijk wanneer Vermaelen opnieuw speelklaar zal zijn, Dedryck Boyata mag zich beginnen klaarstomen voor de WK-opener van de Belgen van maandag tegen Panama, aangezien ook Vincent Kompany nog steeds out is. De voormalige aanvoerder liep in de oefeninterland tegen Portugal een liesblessure op en werkt sindsdien aan zijn herstel.

Daardoor zit Laurent Ciman als 24e man bij de selectie: hij krijgt alleen maar een WK-ticket als Kompany toch niet fit zou geraken. De bondscoach heeft nog tot 24 uur voor de wedstrijd tegen Panama om de knoop door te hakken en wil ook gebruik maken van die tijd – al zijn de verwachtingen wat betreft Kompany wel hoopvol.

Volgens een schatting van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zijn er zo’n 350 fans opgedaagd voor de open training in Dedovsk, nadien staan Thorgan Hazard, Axel Witsel en Roberto Martinez de pers nog te woord. Vrijdagvoormiddag trainen de Duivels een tweede keer in Rusland, zaterdag volgt al de afreis naar Sotsji.