Rode Duivels in slotfase voorbij Bulgarije

In hun eerste wedstrijd onder kersvers bondscoach Georges Leekens hebben de Rode Duivels woensdag in het Koning Boudewijnstadion van Brussel in een vriendschappelijke voetbalinterland met 2-1 gewonnen van Bulgarije.

De Rode Duivels hebben woensdag in een oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion in Brussel met 2-1 gewonnen van Bulgarije. In de eerste interland van de tweede ambtstermijn van bondscoach Georges Leekens klommen de Bulgaren in de 31e minuut op voorsprong via Popov. In de slotfase bezorgden Christophe Lepoint en kapitein Vincent Kompany de Belgen de overwinning.

De Bulgaren, met hun 39e plaats op de FIFA-wereldranglijst 23 plaatsen hoger gerangschikt dan de Rode Duivels, kwamen op voorsprong via Ivelin Popov, die een knappe aanval afrondde met een lage schuiver.

Na de pauze voerde Leekens zes vervangingen door, waardoor Lepoint, Benteke en Ciman hun debuut mochten maken. Het venijn van de Duivels zat hem in de staart, want eerst Lepoint (89.) na een mooie aanval, en twee minuten later Kompany, na een counter, bezorgden België alsnog een 2-1 zege.

Spirit in het team

Georges Leekens was opgetogen. “Onze eerste twintig minuten waren goed. We speelden met veel diepgang en aan de pauze hadden we eigenlijk 2-0 moeten voorstaan. We incasseren voor de pauze echter een tegendoelpunt en tijdens de rust zag ik toch enkele kopjes naar beneden gaan in de kleedkamer”, stelde ‘Mac the Knife’.

“Na de pauze probeerden de Bulgaren op elke mogelijke manier het spel te breken. Ze speelden op ervaring, maar ik ben blij met de mentaliteit van mijn spelers. Er zat duidelijk spirit in dit team. Deze
zege is erg belangrijk voor het moreel. Dit was een dik verdiende overwinning, al kwam die er iets meer op karakter. De laatste passing ontbrak vaak nog.”

De Belgen spelen hun volgende oefeninterland op 11 augustus in en tegen Finland en vatten op 3 september hun EK-kwalificatiecampagne aan met een thuiswedstrijd tegen Duitsland. Vier dagen later moeten de Duivels op bezoek bij Turkije.