Rode Duivels: Lombaerts en Boyata halen EK-selectie niet

Nicolas Lombaerts staat de pers te woord in Lausanne © BELGA

Nicolas Lombaerts en Dedryck Boyata halen EK-selectie Rode Duivels niet. Christian Kabasele komt maandagavond nog bij de selectie.

Nicolas Lombaerts en Dedryck Boyata halen EK-selectie Rode Duivels niet. Christian Kabasele komt maandagavond nog bij de selectie. Dat meldt Belga.

Wilmots had flink wat te vertellen na de eerste training van de Belgen van maandagnamiddag in de Genkse Cristal Arena. Lombaerts was eerder op de dag onder de scanner gegaan en daaruit bleek dat zijn spierblessue onvoldoende hersteld is.

“Nicolas staat niet op de lijst van 23 spelers die ik morgen naar de Europese Voetbalbond moet doorsturen, maar gaat als 24e man wel mee naar Frankrijk. Als er zich nog iemand van de fitte verdedigers blesseert en als Nicolas zelf fit geraakt, kan ik alsnog op hem een beroep doen”, stelde de bondscoach.

Nog slecht nieuws kwam er van Dedryck Boyata. De verdediger van Celtic Glasgow liep maandag op training opnieuw een hamstringblessure op. Hij trok meteen zijn truitje over zijn hoofd en slofte enorm teleurgesteld naar de kleedkamers. De verdediger was nog maar pas hersteld van een scheurtje in diezelfde hamstrings. “Dedryck is nu naar het ziekenhuis, maar over zijn naam kunnen we helaas ook een kruis maken. Ik ben geen dokter, maar volgens ons is het een scheurtje op een vorig scheurtje. Dedryck mist dus het EK”, verduidelijkte de bondscoach, die in zijn verdediging eerder ook al Vincent Kompany en Bjorn Engels zag afhaken.

Aangezien de spoeling in de defensie van de Duivels nu wel bijzonder dun geworden is, riep Wilmots Christian Kabasele op. De verdediger van KRC Genk, die zijn debuut maakt in de selectie, voegt zich later maandag nog bij de groep. “Zelfs met alle geblesseerden kunnen we nog een defensie met Toby Alderweireld, Jason Denayer, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen tussen de lijnen brengen. Slecht is dat toch niet”, opperde de bondscoach.

(Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier