Rode Duivels maandagmiddag opnieuw in België

Rode Duivels gaan aan boord vliegtuig SN Brussels Airlines © BELGA

Het WK-avontuur van de Rode Duivels zit er na de 1-0 nederlaag in de kwartfinales tegen Argentinië op en de selectie vertrekt zondagavond terug naar België. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de supporters opgeroepen om maandag niet naar de luchthaven van Zaventem te komen.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de supporters opgeroepen om maandag niet naar de luchthaven van Zaventem te komen om de Rode Duivels te begroeten bij hun terugkeer uit Brazilië. Dat maakte de KBVB bekend op Twitter.

Zondagavond (in principe om 20u45 Braziliaanse tijd, en dus 1u45 maandagnacht Belgische tijd) vertrekt de speciaal ingerichte SN2014-vlucht van Brussels Airlines met spelers, delegatie en pers van Sao Paulo naar Zaventem. Verwacht wordt dat de vlucht, na een technische tussenstop in de Senegalese hoofdstad Dakar, zo’n veertien uur na vertrek op Zaventem aankomt.

Wat festiviteiten betreft, liggen er nog verschillende scenario’s op tafel. Momenteel wordt bekeken wat en hoe alles georganiseerd kan worden. Op Zaventem zijn er omwille van veiligheidsredenen in ieder geval geen festiviteiten gepland.

EK

De eerstvolgende interland mét inzet voor de Duivels, hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2016 in Frankrijk, spelen de Belgen pas op dinsdag 9 september in en tegen Israël. Mogelijk wordt er daarvoor nog een oefenwedstrijd ingepland.

In de voorronde van het EK speelt België later in groep B ook nog tegen Andorra, Bosnië-Herzegovina, Wales en Cyprus. De top twee mag naar het EK, de nummer drie speelt een bijkomend barrageduel. Op het EK (10 juni-10 juli 2016) komen voor het eerst in de geschiedenis 24 ploegen in actie. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier