Rode Duivels oefenen tegen Dick Advocaat

© EPA

België en Rusland spelen op woensdag 17 november een oefeninterland in Moskou.

België en Rusland spelen op woensdag 17 november een oefeninterland in Moskou. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) woensdag bekendgemaakt.

Hoewel het maar om oefeninterland gaat, wordt het toch een speciale partij voor de Rode Duivels. De bondscoach van Rusland is immers de Nederlander Dick Advocaat, die van oktober 2009 tot april 2010 de Belgen coachte.

Advocaat werd destijds binnengehaald als de redder van de Rode Duivels, maar beëindigde eenzijdig zijn contract en koos voor Rusland.

Het oefenduel komt er overigens op initiatief van beide bondscoaches, Georges Leekens en Advocaat. Die hebben mekaar onlangs ontmoet op een UEFA-congres in Madrid.

2011Met de interland, die het programma van de Rode Duivels voor dit jaar vervolledigt, overbruggen de Belgen de interlandvrije periode tussen 12 oktober 2010 en 9 februari 2011.

De Rode Duivels spelen op 8 en 12 oktober hun derde en vierde EK-kwalificatieduels, tegen respectievelijk Kazachstan (uit) en Oostenrijk (thuis). De eerste interland van 2011 wordt het oefenduel van 9 februari in en tegen Finland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier