Rode Duivels stomen zich klaar voor wedstrijd tegen Schotland

© Belga

De Rode Duivels stomen zich klaar voor hun WK-kwalificatiewedstrijd van 6 september in en tegen Schotland. Volgens bondscoach Marc Wilmots zou iedereen fit moeten geraken.

De Rode Duivels hebben hun tweede training afgewerkt in hun voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd van 6 september in en tegen Schotland. Eden Hazard, Zakaria Bakkali, Nacer Chadli, Jan Vertonghen en Axel Witsel trainden wegens blessures niet mee, maar bondscoach Marc Wilmots maakt zich voorlopig nog weinig zorgen. “Ik verwacht iedereen fit te krijgen”, aldus Wilmots.

De blessure van Hazard lijkt nog de meest verontrustende. De smaakmaker van Chelsea kreeg op training last van een oude blessure aan de achillespees. “Eden ondergaat nog een scan om de ernst van de kwetsuur vast te stellen. Ik hoop hem morgen te recupereren, maar ik denk dat het eerder voor donderdag zal zijn. Ik ga er wel van uit dat hij vrijdag kan spelen”, vertelde de bondscoach.

“Op de echografie van Zakaria Bakkali was er niets abnormaal aan zijn lies te zien. Ik heb contact gehad met PSV-coach Phillip Cocu en we hebben de toestemming om hem te laten trainen. Zakaria werkt nu nog een individueel programma af met Lieven Maesschalck. Nacer Chadli, Jan Vertonghen en Axel Witsel hebben ook vandaag nog apart getraind, maar morgen/woensdag sluiten ze opnieuw bij de groep aan.”

Pittige training

“Ik heb een pittige training gezien. Er waren slechts vijftien veldspelers, maar iedereen was gretig en werkte hard aan passing, speltempo en afwerken op doel. Morgen/woensdag hoop ik op een volledig fitte selectie”, aldus nog Wilmots. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier