Rode Duivels verliezen met 1-0 in Finland

Het ging om een oefenwedstrijd in Finland ter voorbereiding van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland.

De Rode Duivels hebben woensdag in Turku een oefeninterland tegen Finland met 1-0 verloren. De Finnen wonnen dankzij een schot dat afweek op Vincent Kompany en in doel belandde.

Het ging om het laatste oefenduel van de Belgische nationale voetbalploeg voor de wedstrijd tegen Duitsland op 3 september, een kwalificatiewedstrijd voor het Europees voetbalkampioenschap in 2012.

Het enige doelpunt viel al in de dertiende minuut, toen een schot van de Fin Roni Porokara afweek op Vincent Kompany en achter doelman Logan Bailly in doel belandde.

Na de 1-0 kwamen de Rode Duivels iets beter in de wedstrijd, maar echt verontrusten deden ze de Finse doelman niet. Christian Benteke en Eden Hazard zorgden wel voor enige dreiging. Vlak voor rust moest de Finse doelman Otto Fredrikson ingrijpen bij een schot van Jan Vertonghen.

In de tweede helft kwam het eerste echte gevaar er pas op het uur,
toen Kompany Benteke voor doel zette. De aanvaller van Standard
raakte echter niet voorbij Fredrikson. Aan de overzijde moest Bailly Mika Väyrynen van de 2-0 houden.

Bondscoach Georges Leekens bracht met Romelu Lukaku en Bjorn Vleminckx meer offensieve krachten in, maar kansen bleven bijzonder schaars. De Finnen hielden makkelijk stand en haalden het met 1-0.

De tweede interland onder de tweede ambtstermijn van Leekens eindigde daardoor in een nederlaag. De eerste wedstrijd onder zijn bewind, tegen op Bulgarije op19 mei, werd met 2-1 gewonnen.