Rode Duivels verliezen met 1-0 in Wembley

De Rode Duivels waren technisch sterk maar moesten toch weer de duimen leggen tegen Engeland.

De Rode Duivels hebben in het Wembley stadion van Londen een 1-0 nederlaag geleden in hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland.

Danny Welbeck scoorde in de 36e minuut. Na onnodig balverlies van de Belgen liftte de spits van Manchester United de bal over doelman Simon Mignolet in doel.

De Belgen toonden dat ze kunnen voetballen, maar kwamen zelden voorbij het sterk Engels blok. Zonder Vincent Kompany, die na een kuitblessure onvoldoende fit bleek, lieten de Rode Duivels de bal in de beginfase aardig rondgaan. Doelrijpe kansen leverde dat niet op.

Iets na het kwartier stuurde Marouane Fellaini Dries Mertens weg, die daarop Gary Cahill tegen doelman Joe Hart aanduwde en de bal alsnog in doel wist te werken. Scheidsrechter Rasmussen keurde het doelpunt terecht af en bestrafte de fout van Mertens met geel.

De eerste echte doelkans kwam er na 23 minuten. Kevin Mirallas kneep naar binnen en gaf de bal door aan Axel Witsel, die in één tijd uithaalde, maar over schoot. In de 36e minuut was het aan de overkant wel raak. Welbeck strafte balverlies van Moussa Dembélé af met een lob over Mignolet.

De tweede helft verliep volgens het zelfde stramien. De Duivels waren secuur in de opbouw, maar creëerden zelden gevaar in de zestien meter. In het slotkwartier gingen de Belgen nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Guillaume Gillet vuurde nog tegen de kruising, Fellaini knalde op doelman Hart. De Engelsen konden met een zege in hun laatste oefenpot naar het EK afreizen. (Belga/EE)

De technische fiche van de oefeninterland tussen Engeland en België in het Wembley stadion van Londen

Engeland – België 1-0 (rust: 1-0)

Scheidsrechter: Peter Rasmussen (Den)

Toeschouwers: 90.000