Rode Duivels verliezen met 3-2 van Turkije

De nationale voetbalploeg verloor ook haar tweede kwalificatiewedstrijd voor het Europees voetbalkampioenschap.

De nationale voetbalploeg heeft dinsdagavond haar tweede kwalificatiewedstrijd voor het Europees voetbalkampioenschap 2012 verloren. De Rode Duivels gingen in Turkije met 3-2 onderuit tegen de thuisploeg.

Daniel Van Buyten scoorde in de 28ste minuut met het hoofd de 0-1 voor België, maar in de 48ste minuut maakte Hamit Altintop gelijk voor de Turken.

In de 64ste minuut kreeg Vincent Kompany zijn tweede gele kaart wegens een felle tackle. Na zijn uitsluiting moesten de Rode Duivels met tien verder spelen.

In de 66ste minuut maakte Semih Senturk de 2-1 voor de Turken. Maar amper twee minuten later maakte Van Buyten gelijk voor de Belgen. Ook de 2-2 scoorde hij met het hoofd. Dertien minuten voor tijd scoorde Arda Turan de 3-2 voor Turkije.

Op vrijdag 3 september verloren de Rode Duivels hun eerste kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland met 0-1. België is haar campagne voor het EK dus begonnen met een nul op zes. De volgende wedstrijd van België is op 8 oktober in Kazachstan.