Rogerio Ceni stoot Ryan Giggs van de troon

Rogerio Ceni © Belga Image

De Braziliaanse legendarische doelman Rogerio Ceni heeft alweer een record gebroken.

De 41-jarige voormalige international won maandag met Sao Paulo met 3-0 van Goias en boekte zo zijn 590e zege in de clubkleuren. Daarmee stootte hij de Welshman Ryan Giggs van de troon, die 589 overwinningen met Manchester United achter zijn naam heeft staan. Giggs zette in mei bij de Mancunians een punt achter zijn carrière.

Doelpunten

Ceni, die in 2002 met Brazilië wereldkampioen werd, speelt al zijn hele carrière bij Sao Paulo. De doelman neemt bijna altijd de strafschoppen en vrije trappen. Daardoor maakte hij in meer dan duizend wedstrijden al 123 doelpunten. Bekijk een compilatie van zijn mooiste goals:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Eind vorig jaar speelde Ceni zijn 1116e wedstrijd bij een Braziliaanse club. Daarmee verbrak hij het record van niemand minder dan Pelé. Intussen staat de teller al op 1.135 officiële wedstrijden. In 928 wedstrijden droeg hij de aanvoerdersband en ook dat is een record.

Eind dit jaar neemt hij afscheid van het profvoetbal. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier