Roland Duchâtelet koopt Standard en verlaat STVV

© Belga

Het overnamedossier van Standard heeft een verrassende ontknoping gekregen. Roland Duchâtelet, de sterke man van STVV, heeft alle aandelen van de Luikse club gekocht.

Het overnamedossier van Standard heeft een verrassende ontknoping gekregen. Roland Duchâtelet, de voorzitter van STVV en stichter van de politieke partij Vivant!, heeft alle aandelen van de Luikse club gekocht. Hij zijn functies bij STVV neer en geeft zichzelf zes maanden de tijd om de club in goede handen over te dragen.
Het nieuws is bevestigd door zowel STVV als Standard. Opvallend is dat Duchâtelet nooit eerder werd genoemd als kandidaat-overnemer van de Rouches.

Duchâtelet zit donderdagnamiddag in de omgeving van Sint-Truiden samen met de algemeen directeur van Standard, Pierre François. De twee zullen het hebben over de toekomst van de club en de situatie van de werknemers bij Standard.

Alle aandelen
De 64-jarige Duchâtelet, een van de rijkste mensen van België, kocht meteen alle aandelen van Standard. Ongeveer 75 procent van die aandelen waren in handen van de Russische Margarita Louis-Dreyfus. Zij gaf enkele maanden geleden al te kennen de club te willen verkopen en gaf de opdracht aan een Zwitsers advocatenkantoor om de overgang te regelen.

De overige aandelen waren in handen van gedelegeerd bestuurder Luciano D’Onofrio, wiens rol bij de Rouches dus lijkt uitgespeeld. Met de deal is een bedrag van circa 40 miljoen euro gemoeid.

Reacties
‘We hebben alle opties uitvoerig bestudeerd en we zijn zeer tevreden dat we een akkoord gevonden hebben met Duchâtelet en de nv Elex (een investeringsmaatschappij van Duchâtelet, nvdr.). We zijn er zeker van dat onze club in goede handen is. Hij heeft ons zijn project getoond alsook de persoonlijke investeringen in onze club’, zegt Standard in een communiqué.

Ook STVV plaatste een reactie op de clubwebsite. ‘Voetballiefhebbers zijn er gewoon aan geraakt dat spelers wisselen van club, en dat ook trainers dat doen. De laatste tijd ziet men meer kaderleden van club wisselen. Een wissel op het niveau van het aandeelhouderschap is eerder zeldzaam. Duchâtelet zal STVV steeds een bijzonder warm hart blijven toedragen’, luidt het. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier