Romario stapt in de politiek

© Reuters

De voormalige Braziliaanse topspits wil verkozen worden als volksvertegenwoordiger voor de Socialistische Partij in Rio de Janeiro.

De voormalige Braziliaanse topspits Romario stapt in de politiek. Hij wil in oktober verkozen worden als volksvertegenwoordiger voor de Socialistische Partij in Rio de Janeiro.

“In de sport heb ik altijd beloftes gedaan en die ook nagekomen,” zei Romario in een verkiezingsprogramma op de Braziliaanse tv, meldt Reuters. “In de politiek zal dat niet anders zijn. Ik reken op uw stem om nog een doelpunt voor Brazilië te scoren”.

De 44-jarige Romario, die zelf opgroeide in de favela Jacarezinho, rekent vooral op de stemmen van de armen uit de sloppenwijken van Rio.

Als hij verkozen wordt, wil Romario zich inzetten voor de arme kinderen uit de favela’s, onder andere door sportfaciliteiten op te richten en gezinnen van kinderen met speciale behoeften te helpen. Zijn jongste dochter lijdt zelf aan het Down-syndroom.

Wereldkampioen

Romário de Souza Faria, zoals zijn volledige naam luidt, was een van de beste spitsen ter wereld. Hij was actief bij onder andere PSV, FC Barcelona en Vasco da Gama en scoorde in zijn carrière, volgens zijn eigen statistieken, meer dan duizend doelpunten.

In 1994 werd Romario in de Verenigde Staten wereldkampioen voetbal met Brazilië. Hij stopte pas op zijn 41e met profvoetbal.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier