Romelu Lukaku: ‘Het bestuur en de coach weten wat ik wil’

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine trok in het zog van Chelsea FC mee tijdens de voorbije tournee in de VS en sprak er met Romelu Lukaku. Enkele passages…

Echt happig op een interview was Lukaku nochtans niet. Aan de vooravond van de oefenwedstrijd tegen AC Milan (0-1 verlies) vertelde hij “geen zin te hebben in een interview”.

Waarom ontwijkt Romelu de media momenteel? Lukaku antwoordt geïrriteerd: “Omdat ik nu niets te zeggen heb. Ik wil me op mijn spel focussen en zal wel spreken zodra de tijd er rijp voor is, nog voor het begin van het seizoen.”

S/VM: We willen gewoon wat meer weten over je huidige situatie. Ben je zelf tevreden over je prestaties tijdens deze tournee?

“Dat gaat wel. Ik krijg mijn kans en ik probeer me te tonen tijdens de trainingen. Ik zal wel zien wat er binnen enkele weken gebeurt.”

S/VM: Heb je het gevoel dat je bij Chelsea een betere speler bent geworden?

“Toch wel. Ik heb het voorbije seizoen heel wat geleerd. Samen trainen met betere spelers is altijd goed voor je. Maar nu moet ik aan spelen toekomen. Alles zal afhangen van de keuze van de trainer en mijn eigen keuze.”

S/VM: Op welke vlakken moet je nog verbeteren?

“Op een heleboel vlakken. En daar doe ik ook alles aan. Zo moet ik bijvoorbeeld nog slimmer worden wat het positioneren betreft. Eens ik voor doel sta, lukt het wel. Als ik tussen de palen schiet, is het meestal ook raak.” (lacht)

S/VM: Heb je het met Di Matteo al over jouw toekomst gehad?

“We hebben daar al over gepraat ja. Ik heb een goede band met hem. Zowel de coach als het bestuur is op de hoogte van wat ik wil. We gaan nu proberen om de beste oplossing voor beide partijen te vinden.”

S/VM: Vooral de naam Fulham valt vaak…

“Daar kan ik je pas binnen enkele weken antwoord op geven.”

S/VM: Jouw manager, Christophe Henrotay, gaf al te kennen dat je alleen aan een club uit de Premier League zult worden uitgeleend. Wil jij zelf ook liefst van al in Engeland blijven?

“Ik ben niet naar Chelsea gekomen om in een andere competitie dan de Engelse te gaan spelen.”

S/VM: Wat vond je ervan dat ook Hazard bij Chelsea kwam spelen?

“Dat doet me plezier en ik probeer hem dan ook zo goed mogelijk te helpen bij zijn integratie. En ik ben lang niet de enige. Ook Malouda, Essien en andere anciens doen er alles aan om hem te helpen. Zoals je hebt kunnen zien, kan ik het heel goed vinden met Eden. Hij is niet voor niets mijn kamergenoot.”

Nood aan duidelijkheid bij de Rode Duivels

Als er bij de Rode Duivels over één positie discussie is, dan is het wel over die van centrumspits. Wat vind jij daarvan?

“Ik vind dat er te vaak gewisseld wordt op die positie. Ik denk dat het tijd wordt dat de bondscoach een keuze maakt en zich daar ook aan houdt. We zullen wel zien wie er tegen Nederland mag spelen…”

Je beseft toch dat je niet meer in de basis staat omdat je ook bij je club geen titularis bent?

“Uiteraard. Ik mis ongetwijfeld die paar kleine dingetjes die je alleen in een match kunt beleven. De voorbije dagen heb ik evenwel regelmatig gespeeld en ik acht mezelf dan ook klaar voor de wedstrijd tegen Nederland. Dat lijkt me het uitgelezen moment om een duidelijke hiërarchie in te stellen. Dat is voor iedereen goed.” (TB)

(Het volledige interview met Romelu Lukaku en het verslag van de Chelseatournee in de VS lees je deze week in Sport/Voetbalmagazine)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier