Romelu Lukaku: Niet vergeten dat ik pas 17 ben

© Belga

De Rode Duivels rekenen tegen Duitsland andermaal op Romelu Lukaku. Maar de piepjonge spits haalt momenteel niet zijn beste vormpeil.

Vrijdag speelt België tegen Duitsland zijn eerste kwalificatieduel voor het EK voetbal van 2012. Voor de doelpunten rekenen de Rode Duivels andermaal op Romelu Lukaku. Maar de piepjonge spits van Anderlecht haalt momenteel niet zijn beste vormpeil.

“De mensen beseffen soms niet dat ik pas 17 jaar ben”, zei Lukaku donderdag op een persconferentie. “Ik wist dat dit kon gebeuren. Alle aanvallers maken dit mee.”

“Terugkomen na een blessure is moeilijk. Ik heb nood aan veel trainingen en wedstrijden om er weer te staan.”

Lukaku, vorig jaar topschutter in de Pro League, wordt soms, meer dan hem lief is, geleefd.

“Iedereen wil een deel van mij, maar dat kan niet”, zegt hij. “Men mag niet vergeten dat ik school combineer met de competitie, Europees voetbal en de nationale ploeg.”

UnderdogDe Rode Duivels starten tegen Duitsland als underdog. Voor bondscoach Georges Leekens is het resultaat belangrijk maar niet heilig. “Voor alles wil ik dat het publiek een team ziet dat het truitje wil nat maken,” zei Leekens. “We hebben niets te verliezen. Maar we moeten er wel in geloven.”

Het duel tussen België en Duitsland in het Koning Boudewijnstadion wordt geleid door de Noorse scheidsrechter Terje Hauge. Dat heeft de UEFA donderdag bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier