Ronaldinho toch gearresteerd in Paraguay voor vals identiteitsbewijs

Ronaldinho bij zijn aankomst bij het justitiepaleis in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción. © Belga Image

Voormalig topvoetballer Ronaldinho en zijn broer Roberto zijn vrijdagavond in de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion aangehouden op bevel van de procureur generaal. Eerdere informatie dat de Braziliaan niet zou worden vervolgd, bleek voorbarig.

Ronaldinho werd gearresteerd voor het gebruik van een vals identiteitsbewijs. Hij werd samen met zijn broer in voorlopige hechtenis gezet. Zaterdag zal het duo ondervraagd worden.

Ronaldinho en Roberto werden in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt nadat ze met valse documenten Paraguay trachtten binnen te komen via de luchthaven van Asunción. De procureur zou vrijdag verklaard hebben dat de voormalige Gouden Bal niet opzettelijk in de fout ging en niet wist dat zijn paspoort vervalst was. Het duo werd donderdag ondervraagd, maar daarna weer vrijgelaten.

Vervolgens werd verklaard dat Ronaldinho slechts een alternatieve straf of geldboete zou krijgen indien hij zou bekennen. Vrijdagavond werden de twee echter opnieuw gearresteerd. De rechter had intussen beslist dat er toch verder onderzoek moest worden gedaan. Ronaldinho was naar Paraguay afgereisd om een boek te promoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier