Ronaldo: ‘Ik besef dat ik geen positief imago heb’

© IMAGEGLOBE

Cristiano Ronaldo geeft niet vaak een exclusief interview, voor CNN World Sport maakte hij evenwel een uitzondering. Volgende vrijdag wordt dat interview uitgezonden, hier al enkele uittreksels.

In de teaser krijgen we een eerlijke Cristiano Ronaldo (27) te zien. De Portugese ster gaat geen thema uit de weg. Over zijn ambitie om de Gouden Bal te winnen, geeft hij volgend argument: “Ik zou kijken naar het volledige plaatje en me afvragen wie heeft er dit jaar de meeste prijzen gewonnen? Dan maak ik een goede kans, denk ik. Ik wil die trofee in ieder geval zeer graag winnen.”

Waarop interview Pedro Pinto aanhaalt dat Ronaldo soms stemmen verliest doordat hij minder sympathiek bevonden wordt dan bijvoorbeeld Lionel Messi. Ronaldo: “Ik besef dat ik op het veld niet altijd een positief imago heb. Ik ben misschien te serieus. Maar de mensen kennen me niet, ik haat het gewoon om te verliezen. Eigenlijk zou ik graag eens rustig willen samen zitten met zij die mij arrogant noemen, zodat ze met mij kunnen praten en de echte Cristiano te zien krijgen. En dat ze me dan zeggen waarom ze me arrogant vinden.”

Mourinho, beste coach ter wereld

Bij Real Madrid ontpopte Ronaldo zich tot een ware doelpuntenmachine, met 164 goals in 160 wedstrijden. Een waanzinnig gemiddelde. Dat heeft de Portugees ook te danken aan de goede samenwerking met zijn landgenoot José Mourinho, die twee seizoenen geleden in Madrid neerstreek. Al werd er eind augustus gespeculeerd dat de onvrede van Ronaldo bij Real ook te maken had met een verstoorde relatie met The Special One. Niets van aan, zo beweert de spits in het interview met CNN: “Mijn relatie met Mourinho is perfect. Ik ben honderd procent, neen tweehonderd procent, zeker dat hij de beste coach ter wereld is. Dat bewees hij nu al in verschillende landen. Hij wint overal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier