Ronaldo kopt Tsjechië uit EK

© Reuters

Cristiano Ronaldo kopte een voorzet van Moutinho goed naar de grond en verraste zo de Tsjechische doelman Cech.

Portugal is de eerste halvefinalist op het EK voetbal. Het plaatste zich in het Nationaal Stadion in Warschau ten koste van Tsjechië, na een kopbalgoal van kapitein Cristiano Ronaldo in de 79e minuut.

Tsjechië begon het best en speelde zonder complexen. Op een eerste kansje was het wel bijna 20 minuten wachten, toen Baros net niet bij een voorzet van Darida kon. Het gevaar kwam vooral van de rechterflank met even later een gevaarlijke inzet van Gebre Selassie, maar Pepe kon ontzetten. Toch was de beste kans van de eerste helft voor de Portugezen. Op slag van rust leverde Ronaldo na een knappe controle een dito schot af, maar het leer strandde op de paal.

Kopbalgoal

Ook de tweede helft begon met Ronaldo die de paal trof, dit keer met een vrije trap. Portugal nam de match nu duidelijk in handen met nieuwe kansen voor Ronaldo en ook een goal van de ingevallen Almeida, maar die werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Cech moest even later een schot van Moutinho uit doel boksen en ook Nani was dicht bij de openingstreffer, maar de verdiende goal kwam toch op naam van Ronaldo.

De kapitein kopte een voorzet van Moutinho goed naar de grond en verraste zo Cech. Met nog tien minuten op de klok kon Portugal de match rustig uittikken tegen een moe gestreden Tsjechië.

Portugal speelt om een plaats in de finale tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Spanje en Frankrijk. Dat duel wordt zaterdag gespeeld. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier