Ronaldo maand buiten strijd met verrekking in linkerknie

Cristiano Ronaldo © AFP

De Portugese superster Cristiano Ronaldo heeft een verrekking in de binnenband van zijn linkerknie overgehouden aan de gewonnen EK-finale tegen Frankrijk en moet een maand revalideren. Dat melden verschillende Spaanse media.

De schade aan Ronaldo’s knie lijkt uit de eerste onderzoeken mee te vallen. Een verrekking in de binnenband van zijn linkerknie houdt hem een maand aan de kant. Daardoor mist hij niet de competitiestart met zijn ploeg Real Madrid. De Europese supercup tegen Sevilla op 9 augustus komt wel in het gedrang.

In de EK-finale moest topvoetballer Ronaldo al na 18 minuten wenend gewisseld worden na een hard duel met Dimitri Payet. Een nieuw Portugees voetbaldrama leek in de maak, tot Eder in de 109de minuut de winning goal tegen de netten joeg. Met die treffer schonk hij Portugal zijn eerste Europese titel uit de geschiedenis en vulde Ronaldo een grote lacune op zijn zo al indrukwekkende palmares op.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier