Ronaldo neemt revanche op Mourinho

© © Jose Luis Cuesta

In een vriendschappelijke wedstrijd in Miami namen Chelsea en Real Madrid het tegen elkaar op (3-1 winst voor Real). Voor José Mourinho werd het een geladen weerzien met enkele van zijn ex-spelers.

Aan Madrileense kant kwamen de goals van Marcelo en Ronaldo. Dat die geen te beste relatie meer hebben met Mourinho viel duidelijk op te maken uit hun gedrag. Zo liep Marcelo ostentatief naar de dug-out van Chelsea om zijn doelpunt te vieren en volgens de Spaanse sportkrant Marca riep de Braziliaanse linksachter daarbij Toma! (“Pak aan!”).

Ook bij de twee (fraaie) goals van Ronaldo viel op dat de Realvedette uiting gaf aan frustraties. Hij wees opzichtig naar zijn shirt en het embleem van Real Madrid en schreeuwde zijn vreugde uit: een zeer enthousiaste viering die contrasteerde met het belang van toch máár een oefenpartij.

Geen hand

Marca wist daarnaast te melden dat Mourinho na de wedstrijd slechts met een handvol spelers verbroederde, onder hen Xabi Alonso en Fabio Coentrao. De meeste andere Realspelers kregen niet eens een hand. De Spaanse media zien in deze houding de bevestiging dat Mourinho moést opstappen bij Real omdat het niet langer boterde tussen hem en de spelersgroep.

Enkel met de directieleden kan The Special One het nog goed vinden, voor een babbel met clubvoorzitter Florentino Perez en José Angél Sanchez (CEO van Real) maakte de Portugees wél uitgebreid tijd. “De voorzitter is een fantastisch mens, ik heb bijzonder veel respect voor hem. Met alle bestuursleden heb ik een goede relatie”, aldus Mou.

Rel met Ronaldo

De Chelseacoach kwam in de persbabbel -die hij enkel in het Engels wenste te voeren- na de wedstrijd ook even terug op het gedrag van Cristiano Ronaldo: “Ronaldo maakt al heel zijn leven goals, dat hij er tegen ons twee maakte is dus niet zo uitzonderlijk. Wij gingen twee keer in de fout bij die doelpunten, dat mag niet meer gebeuren.”

Enige tijd geleden was er in Madrid controverse ontstaan over een gefilmd interview waarin Mourinho verklaarde dat Cristiano Ronaldo niet de grootste Ronaldo is. Ook daar kwam de topcoach even op terug: “Als men mij vraagt wie de grootste is: Thomas Müller of Gerd Müller, dan kies ik ook voor laatstgenoemde. Simpelweg omdat hij de eerste was. Dat ze achteraf het interview zo monteerden dat het anders over kwam, is niet mijn fout. Het filmpje werd trouwens in Madrid gemaakt…”, voegde Mourinho er nog fijntjes aan toe.

En even verder: “Wat Ronaldo over mij zegt, interesseert me niet. Ik werk voor Chelsea. Maar ik wens Real het allerbeste, ik heb er geen probleem mee om hardop te zeggen dat ik hoop dat zij de titel in Spanje winnen.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier