Ronaldo scoort meteen voor Manchester United in Champions League, maar gaat onderuit bij Young Boys Bern

© belga

Manchester United heeft vanavond met 2-1 verloren bij Young Boys Bern op de eerste speeldag van de Champions League. Cristiano Ronaldo scoorde bij zijn eerste optreden in het kampioenenbal sinds zijn terugkeer naar ManU, maar zag de Zwitsers de achterstand nog ombuigen.

Wie anders dan het onvermijdelijke comeback-kid Cristiano Ronaldo (13.) bracht United vroeg op voorsprong, maar tien minuten voor de rust viel zijn ploeg met tien toen Aaron Wan-Bissaka rood kreeg na een drieste tackle op Martins Perreira.

Het duurde een tijd voor Young Boys kon profiteren van de man-meer-situatie, maar uiteindelijk gebeurde dat toch. Nicolas Moumi Ngamaleu (66.) maakte middenin de tweede helft gelijk.

Diep in de blessuretijd bezorgde Jordan Siebatcheu (90+5.) Young Boys nog de zege.

Sevilla en RB Salzburg speelden 1-1 gelijk. In de eerste helft werden er liefst vier strafschoppen gefloten. Adeyemi miste voor de Oostenrijkers, Luka Sucic (21.) scoorde wel. Diezelfde Sucic miste daarna zijn tweede penalty. Ivan Rakitic (42.) bracht Sevilla net voor rust op gelijke hoogte, ook al vanop de stip. Na de tweede gele kaart van Youssef En Nesyri kort na de pauze kwam Salzburg met een mannetje meer te staan, maar het maakte daar geen gebruik van. (Belga)