Ronaldo wil linkervoet van Messi, Neymar wil ze allebei

© AFP

De Argentijn Lionel Messi is maandag favoriet om een vijfde keer tot ’s werelds beste voetballer van het jaar verkozen te worden. Dat beseffen ook zijn concurrenten Cristiano Ronaldo en Neymar.

“Leo heeft vandaag meer kans om te winnen dan ik, Neymar misschien ook. Ik ben hier omdat ik bij de laatste drie gestemd ben en daar ben ik blij om”, verklaarde Ronaldo maandag op een gezamenlijke persconferentie voorafgaand aan het gala van de Gouden Bal.

“Als ik één van de troeven van Messi zou mogen kiezen, zou ik voor zijn linkervoet gaan”, bekende Ronaldo. “De mijne is ook niet slecht, maar die van hem is nog wat beter.” “Zijn linkervoet? Ik wil allebei zijn voeten wel”, pikte Neymar laconiek in.

Een vijfde Gouden Bal winnen, is niet de grote droom van Messi. “Ik zou ze meteen allemaal inwisselen voor één wereldtitel”, aldus de sterspeler van Barcelona, die met Argentinië op de Wereldbeker 2014 in Brazilië in de finale met 1-0 na verlengingen verloor van Duitsland. “Collectieve prijzen zijn veel belangrijker dan z’n individuele erkenning. De Wereldbeker winnen is het ultieme doel van elke voetballer. Dat is het allerhoogste.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier