Rummenigge: ‘Barcelona is een lichtend voorbeeld’

© IMAGEGLOBE

Bayern München, vorig jaar winnaar van de treble, is ook dit seizoen een grote kandidaat voor zowat alle hoofdprijzen. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge doet in Sport/Voetbalmagazine de ambities uit de doeken.

S/VM: Zal jullie seizoen alleen maar succesvol zijn als je opnieuw het kampioenschap wint?

Karl-Heinz Rummenigge: “Ja, want dat wordt van ons verlangd. Over die horde moeten we straks weer springen. Ik ben al meer dan veertig jaar in het voetbalbedrijf en weet dat op 1 juli alle klokken weer op nul worden gezet. We stellen nu nieuwe doelen: de titel verlengen en in de CL opnieuw een belangrijke rol vertolken. Barcelona is een lichtend voorbeeld. In de laatste zes jaar haalden ze minstens de halve finales en sinds 2006 wonnen ze driemaal de finale. Een voorbeeld, daarmee ben je top. Maar voetbal is ook emotie. Natuurlijk zijn we ook erin geïnteresseerd dat de Bundesliga voor ontroering zorgt.”

S/VM: Met het WK op het einde van het seizoen dreigt toenemende druk te ontstaan. Bayern is werkgever van 18 internationals. Kan dat een probleem geven?

“Het is duidelijk dat ze allemaal naar Brazilië willen. Het WK moet voor elke prof een doel zijn. Maar ik denk dat wij vorig seizoen al bewezen hebben met dergelijke situaties heel gedisciplineerd en soeverein om te kunnen gaan. Dat is ook nu weer gevraagd, we verlangen dat van onze voetballers, ook zij die niet spelen. Zie het maar als een persoonlijke eis. Anders komt er narigheid van.”

S/VM: Verdere transfers voor eind augustus sluit u uit?

“Er zullen geen aankopen meer gebeuren. Götze beschouwen we als het grootste talent van zijn generatie in Duitsland en Europa. Hij zal ons nog veel plezier schenken. En Thiago was een goede aanbeveling van de trainer. Tactisch en voetballend krijgen we daardoor meer mogelijkheden.”

(JJB/RF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier