Rusland knokt zich in extra tijd naar een gelijkspel tegen Engeland

Het duel tussen Engeland en Rusland eindigde in extremis op een gelijkspel: 1-1

Engeland heeft zijn openingswedstrijd in groep B op het EK in Frankrijk niet kunnen winnen. De Engelsen raakten niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen Rusland in Marseille, in het Stade Vélodrome. Nochtans leken de Engelsen in de tweede helft goed op weg om een eerste zege binnen te rijven, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

Eric Dier scoorde in de 73e minuut op vrije trap voor Engeland. De Rus Denis Glushakov maakte in extra tijd echter gelijk.

De wedstrijd vond plaats in een gespannen context, na de gewelddadige confrontaties tussen enkele honderden supporters van beide landen in de loop van de namiddag. De Engelse fans in het stadion floten dan ook toen het Russische volkslied weerklonk voor de start van de wedstrijd.

De Engelsen begonnen het felst aan de wedstrijd en creërden heel wat kansen, maar dat leverde geen doelpunten op. Zo mikten Lallana en Rooney op de Russische doelman Akinfeev. Aan de overkant mikte Ignashevich een kopbal op de Engelse goalie Hart.

Ondanks het Engelse overwicht eindigde de eerste helft op 0-0. Na de koffie ging Rusland beter meespelen. Engeland behield het overwicht, maar kwam niet tot scoren. In de 73ste minuut was het dan toch raak. Eric Dier scoorde knap op vrije trap. Engeland leek op weg naar winst, maar daar besliste Rusland anders over. In de toegevoegde tijd kopte de Russische kapitein Vasili Berezutski over Hart.

Dier, de 22-jarige middenvelder van Tottenham, werd na afloop van het EK-duel nog verkozen tot ‘Man van de Match’ dankzij zijn oogstrelende vrije trap die Engeland op voorsprong bracht.

In de andere wedstrijd in groep B versloeg Wales zaterdag Slovakije met 2-1. Rusland treft Slowakije op woensdag 15 juni om 15 uur in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel. Engeland speelt een dag later tegen Wales om 15 uur, in Lens. (Belga/BO)