Rusland veel te sterk voor Tsjechië (4-1)

© Reuters

Rusland heeft vrijdag op het EK voetbal in Polen en Oekraïne Tsjechië een duidelijke 4-1 nederlaag toegebracht.

De troepen van bondscoach Dick Advocaat namen in Wroclaw (groep A) makkelijk afstand van de Tsjechen en stonden bij rust al 2-0 voor, dankzij Dzagoev en Shirokov. Na de pauze milderde Pilar, maar opnieuw Dzagoev en Pavlyuchenko zetten de 4-1 eindcijfers op het scorebord.

Strak Rusland

Rusland, nog halve finalist op het EK van 2008, speelde een sterke eerste helft, waarin het een strakke organisatie neerzette en bliksemsnel overschakelde. Op het kwartier knalde Dzagoev de 1-0 van dichtbij hard voorbij doelman Cech, nadat Kerzhakov eerst op de paal gekopt had.

Amper negen minuten later stiftte Shirokov het leer listig over de Chelsea-goalie in de Tsjechische kooi. Tsjechië kwam met nieuwe moed uit de kleedkamers en dat resulteerde vrijwel meteen. Pilar werd door Plasil knap door de buitenspelval geloodst, omspeelde doelman Malafeev en legde de bal beheerst in doel: 2-1.

Stand

Verder kwamen de Tsjechen niet, want Rusland vond in de slotfase nog tweemaal de weg naar de netten. Eerst knalde Dzagoev zijn tweede van de avond hoog in doel en drie minuten later schilderde de ingevallen Pavlyuchenko de 4-1 in doel.

Eerder op de dag speelden Polen en Griekenland in dezelfde groep, in de openingswedstrijd in Warschau, 1-1 gelijk. In de stand leidt Rusland (3) voor Polen (1), Griekenland (1) en Tsjechië (0). Op de tweede speeldag in groep A speelt Griekenland dinsdag tegen Tsjechië (18u Wroclaw) en ontvangt Polen Rusland. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier