Russen geloven in hun kansen: ‘Iran en Marokko lieten zien hoe je moet spelen tegen Spanje’

Mario Fernandes © Belga Image

Met veel respect, maar zonder schrik, zal Rusland zondagnamiddag (om 16u00) Spanje ontvangen in Moskou voor de achtste finale op het WK voetbal.

‘We hebben een uitstekende voorbereiding achter de rug en zijn helemaal gefocust op de partij tegen Spanje’, verklaarde Mario Fernandes, de Russische verdediger met Braziliaanse roots, op het trainingskamp van de Russen in Novogorsk, dichtbij Moskou.

Rusland ging maandag kansloos met 3-0 onderuit tegen Uruguay tijdens haar laatste groepswedstrijd. Toch blijft de sfeer in het Russische kamp uitstekend dankzij de ruime zeges in de eerste twee duels (5-0 tegen Saoedi-Arabië en 3-1 tegen Egypte).

‘We spelen een goed toernooi’, stak Fernandes van wal. ‘De nederlaag tegen Uruguay was een afknapper, maar we gaan ons opnieuw van onze beste zijde tonen tegen Spanje.’

De Russen zijn zich ten volle bewust van de kwaliteiten van Spanje, maar dat belet hen niet voluit te geloven in een Russische stunt. ‘We hebben veel respect voor Spanje’, beaamde reservedoelman Andrei Lunev. ‘Maar Marokko en Iran hebben laten zien hoe je moet spelen tegen hen. Wij hebben spelers die antwoorden kunnen bieden op hun manier van spelen. En de verrassende uitschakeling van Duitsland woensdag bewijst eens te meer dat kleinere landen kunnen stunten op dit toernooi. Het blijft elf tegen elf. Alles is mogelijk.’