Russische supporters schoten vuurpijl af in stadion

© Belga Image

Russische supporters hebben woensdag een vuurpijl afgeschoten nadat in de match tegen Slovakije een doelpunt was gevallen, aldus SkyNews. Momenteel is het nog niet duidelijk of dit gevolgen heeft van de verdere deelname van Rusland aan het EK voetbal.

De Europese voetbalbond Uefa sprak gisteren een voorwaardelijke schorsing uit voor de Russische voetbalploeg. Als het opnieuw tot incident zou komen waar Russische supporters bij betrokken waren, zou Rusland het EK moeten verlaten.

Het is nog niet duidelijk of vuurwerk in het stadion afschieten daar ook onder valt. Vuurwerk is in elk geval verboden in het stadion.

Vlak voor de wedstrijd tussen Engeland en Rusland kwam het in Marseille tot hevige rellen tussen Russische en Engelse hooligans. Vlak voor de wedstrijd tegen Slovakije was er een grote politiemacht op de been in Rijsel.

In de vooravond zou het ook tot rellen zijn gekomen.

De politie trad volgens de Britse zender Sky met traangas, de wapenstok en pepperspray op tegen honderden Engelse “voetbalsuporters” die in Rijsel waren naar aanleiding van de voetbalwedstrijd van donderdag tussen Engeland in Wales in het dertig km verderop gelegen Lens.

Tevoren hadden er zich achtervolgingsscènes in de straten van Rijsel afgespeeld. Volgens de regionale krant La Voix du Nord heerst er nu een “precaire rust” in de stad.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier