Samir Ujkani kiest voor Genoa CFC

© IMAGEGLOBE

De Belgisch-Kosovaarse doelman tekende een contract voor drie jaar bij de oudste voetbalclub van Italië.

Samir Ujkani (27) werd geboren in Kosovo, maar groeide vanaf zijn zesde op in het West-Vlaamse Tielt. Hij voetbalde in België voor Harelbeke en Anderlecht en in Italië voor Palermo, Novara en Chievo. Bij US Palermo liep het voorbije seizoen zijn contract af en ging hij niet in op een nieuw voorstel.

In Genua zal de Belgisch-Kosovaarse doelman bij de oudste club van het land Gian Piero Gasperini treffen, de coach onder wie hij bij Palermo nog werkte. “De club is bij mij terechtgekomen omdat eerste doelman Mattia Perrin out is tot zeker eind oktober”, zegt Ujkani. “Ik moet er de concurrentie aangaan met de tweede doelman, Eugenio Lamanna. Er is dus een reële kans dat ik aan het seizoen zal beginnen. Bovendien kijk ik er erg naar uit om daar samen te werken met Gianluca Spinelli, die een van de beste keeperstrainers van het land wordt genoemd. Genoa is een club met een rijke geschiedenis die mij altijd al erg aansprak. Qua spektakel is de stadsderby van Genua een van de mooiste van Italië. Ik kijk er al naar uit.”

Genoa CFC is niet de enige club waarmee hij de voorbije weken onderhandelde. “Ik kon naar het Turkse Bursaspor”, zegt hij. “Er was ook belangstelling uit België: twee maanden geleden belde Waasland-Beveren mij, toen ik nog aan het onderhandelen was met Palermo over een nieuw contract. En KV Kortrijk was bereid een grote financiële inspanning te doen om mij te halen, groter dan ik voor mogelijk hield. Ik was erdoor vereerd en ik ben hen daar heel dankbaar voor. Maar als een club als Genoa je belt, dan zeg je natuurlijk niet neen. Daar bij de start van de competitie in doel te kunnen staan, zou toch een droom zijn die in vervulling gaat. Maar ik hou de voetjes op de grond en zal er hard voor werken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier