Sancties voor voetballers die terugkeer naar Oekraïne weigeren

Alex Teixeira en zijn ploeggenoot Douglas Costa van de Oekraïense voetbalclub Shakhtar Donetsk. © Reuters

De voorzitter van voetbalclub Shakhtar Donetsk, Rinat Akhmetov, dreigt met financiële sancties voor de spelers die weigeren terug te keren wegens het conflict in Oekraïne.

Rinat Akhmetov, voorzitter van Shakhtar Donetsk, dreigt met financiële sancties voor de spelers die weigeren terug te keren naar de voetbalclub wegens het conflict dat momenteel woedt in Oekraïne.

Eerder raakte al bekend dat de Brazilianen Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Ismaily en de Argentijn Facundo Ferreyra zaterdagavond na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Lyon (4-1 verlies) in Annecy niet meer op het vliegtuig richting Oekraïne waren gestapt.

‘De spelers hebben contracten waaraan ze zich moeten houden’, aldus Akhmetov. ‘Als ze niet terugkeren, zullen zij de eersten zijn die zullen lijden. Hopelijk zullen het verstand en het hart het halen van het misverstand. Hopelijk laten de spelers zich niet leiden door angst, want er valt niets te vrezen. We zullen voor de veiligheid van de spelers zorgen.’

Wegens het conflict in Oekraïne kan Shakhtar momenteel geen wedstrijden spelen in de eigen Donbass Arena. Het nieuwe seizoen zou komend weekend moeten beginnen. De Oekraïense Voetbalbond moet nog beslissen waar de mijnwerkersclub zijn thuiswedstrijden zal afwerken. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier