Scolari: ‘Met Neymar was het niet anders geweest’

Luiz Felipe Scolari © REUTERS

De afwezigheid van sterspeler Neymar mag geen excuus heten voor de afgang tegen Duitsland, zegt de Braziliaanse Bondscoach Luis Felipe Scolari. “Neymar is een aanvaller. Hij had die doelpunten niet kunnen voorkomen.”

Luiz Felipe Scolari moest met lede ogen toekijken hoe de Seleçao zonder de geblesseerde sterspeler Neymar een 7-1 om de oren kreeg van Duitsland in de halve WK-finale. “Maar met Neymar er wel bij, was het niet anders geweest”, stelde de bondscoach. “Neymar is een aanvaller. Hij had die doelpunten niet kunnen voorkomen. Er is geen reden om aan te nemen dat we met een fitte Neymar wel gewonnen hadden.”

Collectieve blackout

“We hebben geen tactische fout gemaakt”, zei Scolari. “We speelden niet anders dan tegen Chili of Colombia. Maar na de 1-0 was het team ontredderd. Het kreeg ook geen tijd om te herstellen. We slikten doelpunten in de 23e, 24e, 25e en 29e minuut. Dat is niet normaal, maar dat kan gebeuren. Het was een collectieve black-out.”

Vergiffenis

“Als trainer ben ik verantwoordelijk voor deze nederlaag. De spelers hebben gezegd dat ze mee de verantwoordelijkheid willen dragen, maar ik ben degene die de selectie maakt, het team opstelt, de tactiek bepaalt… Het is dus vooral mijn schuld. Ik heb gedaan wat ik dacht dat het beste was, maar het leverde me de ergste nederlaag in mijn carrière op. Ik vraag het Braziliaanse volk om vergiffenis.”

“De stemming in de kleedkamer was verschrikkelijk. Niemand had dit verwacht. Toch moeten we proberen de knop om te draaien en zaterdag voluit voor de derde plaats gaan. Het leven stopt tenslotte niet met deze nederlaag.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier