Sevilla verslaat Liverpool en wint Europa League voor derde keer op rij

Coke viert © REUTERS

Geholpen door een controversieel maar terecht toegekend doelpunt heeft FC Sevilla de Engelse club Liverpool verslagen met 1-3 en zo voor de derde keer op rij de Europa League gewonnen.

Ondanks (lichte) relletjes tussen supporters van beide partijen voor de wedstrijd begon Liverpool, met Simon Mignolet in de basis en spitsen Christian Benteke en Divock Origi op de bank, autoritair aan zijn eerste Europese finale in negen jaar. Na 12 minuten viel de eerste opschudding te beleven toen Firmino Carriço probeerde te omspelen en de Portugese verdediger de bal met de hand beroerde. Scheidsrechter Eriksson gaf echter geen kik.

Vanaf dan was Sturridge alomtegenwoordig bij de ‘Reds’. Na een bescheiden kopballetje en een schot uit een scherpe hoek krulde de topspits de bal na 35 minuten met de buitenkant van de linkervoet fenomenaal voorbij Sevilla-doelman Soria. Liverpool drukte door en Lovren leek de 2-0 tegen de touwen te koppen, maar de Kroaat zag zijn goal afgevlagd voor buitenspel van Sturridge, die vlak voor Soria stond. Nauwelijks een minuut later kwamen de Andalusiërs opnieuw goed weg bij handspel van Krychowiak in de zestien. Sevilla kon enkel dreigen met een omhaal van Gameiro, die een meter naast ging.

Ommekeer

Na de pauze veranderde het spelbeeld wel heel snel. Sevilla trok na de aftrap meteen naar voren en rechtsachter Mariano vond na 18 seconden voor doel Gameiro, die maar binnen te tikken had. Liverpool bleek nog niet wakker en nauwelijks twee minuten later stuurde Banega dezelfde Gameiro diep. Die werd echter, net voor het afdrukken, gestuit door Liverpool-verdediger Touré. De Engelsen bleven het moeilijk hebben en op het uur vlamde Gameiro, na een doorgekopte inworp, de bal pal op Mignolet. De 1-2 hing in de lucht en kwam er ook. Coke (64.) krulde na een mooie actie van Vitolo de bal snoeihard voorbij een kansloze Mignolet. En nog was het niet gedaan. Opnieuw Coke leek vanuit buitenspelpositie de 1-3 te scoren, maar de bal kwam van een Liverpool-been en werd dus terecht toch goedgekeurd. Liverpool, zowel boos als ontgoocheld, was murw geslagen en kon niet meer gevaarlijk zijn. Coutinho en Sturridge probeerden het nog met twee schuchtere schotjes, maar verder kwamen de ‘Reds’ niet meer.

Divock Origi en Christian Benteke vielen in de tweede helft in.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier