‘Simon Mignolet is nog te ambitieus voor een terugkeer naar de Jupiler Pro League’

Simon Mignolet © Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Zijn naam werd genoemd als mogelijke nieuwe doelman van Club Brugge, maar dat is nog wat vroeg. ‘Over een jaar of drie, vier misschien.’

Er zijn er nog die in de Amerikaan Ethan Horvath geloven, maar bij veel trainers in 1A is vooral veel scepsis: de Amerikaan is geen doelman voor Club Brugge, voor een ploeg die van achteruit wil opbouwen. Omdat er wat belangstelling is uit het buitenland voor de keeper die inmiddels toch al elf clean sheets achter zijn naam heeft, kijkt Club uit naar iemand anders.

Onlangs viel de naam van Simon Mignolet (31) als kandidaat-opvolger, die zondag met Liverpool net naast de titel greep. De voorbije twee seizoenen zat de Limburger op de bank bij de Reds. Vorig seizoen naar eigen aanvoelen onterecht, Loris Karius was niet beter. Dit seizoen kon hij zich daar iets makkelijker mee verzoenen, omdat Alisson Becker top presteerde.

De pech van Mignolet: in de nationale bekercompetities mocht de Truienaar wél spelen, maar daar ging Liverpool er twee keer snel uit, in de FA Cup tegen Wolverhampton en in de ligabeker tegen Chelsea.

Jürgen Klopp wilde dit seizoen in zijn jacht op de titel absoluut twee A-doelmannen. Mignolet legde zich neer bij de hiërarchie en de beslissing dat hij moest blijven en probeerde zich zo positief mogelijk op te stellen.

Zijn zaakwaarnemer Nico Vaesen: ‘Dat heeft hij gedaan. Op het veld zag je hem weinig, maar in de kleedkamer was zijn inbreng groot. Daarvoor werd hij trouwens ook geloofd, een tijdje terug, door ploegmaats én trainer.’

Vaesen gaat nu op zoek naar een nieuwe werkgever. Mignolet ligt nog twee jaar onder contract maar als speler en nieuwe club een akkoord vinden, zullen de Reds niet te moeilijk doen, is de verwachting.

De Jupiler Pro League wordt zijn bestemming niet. Vaesen: ‘Daar is Simon op dit moment nog te ambitieus voor. Ik weet niet wie dat gerucht lanceerde, maar zoiets is pas voor binnen een jaar of drie, vier.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier