Sneeuw vertraagt overname Lokeren

© Belga

Lokeren onderhandelt nu al zes maanden met een investeerder. “Volgens mij komt het in orde, maar het zal niet meer voor het einde van het jaar zijn,” zegt voorzitter Roger Lambrecht in Sport/Voetbalmagazine.

Voetbalclub Lokeren onderhandelt nu al zes maanden met een investeerder. “Volgens mij komt het in orde, maar het zal niet meer voor het einde van het jaar zijn,” zegt voorzitter Roger Lambrecht in Sport/Voetbalmagazine.

Lokeren staat momenteel verrassend vierde in de Jupiler Pro League. “Waar we nu staan, in de eerste zes, daar moesten we pas volgend seizoen staan”, zegt Lambrecht, die één verklaring heeft voor het succes: zijn nieuwe trainer Peter Maes.

“Wat hij me vroeg, had Jacky Mathijssen al voor mij op papier gezet. ‘Joeng,’ zei hij, ‘doe iets aan uw kleedkamer want ik krijg dat hier nooit omgekeerd.’ Hij heeft zelf gevraagd om weg te mogen want het was niet te doen. En hij was niet de eerste die het zei, hij was al de tweede.”

“Toen Peter kwam, zei hij direct: ‘We moeten het hier eerst opkuisen!’ Niet alleen de kleedkamer, ook de technische staf. Die mensen hadden hun best gedaan, maar er moest een nieuwe wind waaien. Al wat vroeger was, moest buiten.”

Investeerder

De grote schoonmaak voltrok zich tegen de achtergrond van discrete onderhandelingen met een investeerder. Die duren nu al zes maanden. Het contact verloopt nog steeds via de in Genval gedomicilieerde Noorse makelaar Harald Suain.

Lambrecht: “Harald vertegenwoordigt een investeringsgroep die in de eerste plaats uit Noren bestaat en die in immobiliën, petroleum en voetballers doet – een beetje van alles dus.”

“Ik wil 49 procent van de club afstaan, de rest over een jaar of vijf wanneer ik nog wat ouder ben (Lambrecht is 79, nvdr). We hebben al een overeenkomst die getekend is door Harald Suain en door ons. Alles staat op papier, alleen de centen zijn er nog niet en zolang die niet op tafel liggen, is er voor mij niks.”

“Volgens mij komt het in orde, maar het zal niet meer voor het einde van het jaar zijn. Er moesten mensen van uit het buitenland komen, maar door het weer zijn hun vluchten afgeschaft. Daardoor loopt alles vertraging op.”

Maatschappijen

Welke gezichten er achter dat van Suain schuilgaan, zegt Lambrecht niet te weten. “Voor we definitief tekenen, zal ik proberen te weten wie die mensen zijn. Ze hebben verschillende maatschappijen en het gaat er nu om te bepalen welke van die maatschappijen in Lokeren zal participeren.”

“Libiërs? Als er Libiërs in die groep zitten, tja, dan zitten er Libiërs in, maar ik kan dat niet zeggen. Ik ken de naam van de maatschappij en weet wie er verantwoordelijk zijn, maar wie is de eigenaar erachter? Wie zal dat zeggen?”

(Jan Hauspie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier