Sneijder: “Niet bang voor Brazilië”

© EPA

Nadat de Nederlandse spelverdeler Wesley Sneijder er al een schitterend seizoen heeft opzitten bij Inter Milaan, staat hij nu op het WK in Zuid-Afrika met Nederland in de kwartfinale tegen Brazilië. De middenvelder meent dat ze de Brazilianen kunnen verslaan.

Sneijder heeft met zijn Inter Milaan vorig seizoen alles gewonnen wat er te winnen viel: de Italiaanse beker, de titel en de Champions League. Daarbovenop komt dat de Nederlander onmisbaar was voor de ploeg.

Vrijdag staat Nederland, dat zelf nog niet uitstekend speelde tot nu toe op het WK, tegen die andere voetbalmacht, Brazilië. Sneijder is er zich van bewust dat Brazilië zeker niet te onderschatten valt. “We bereiken de halve finale als iedereen er in slaagt om 120 procent te geven. Niemand bij ons is bang voor Brazilië. We hebben wel respect voor die ploeg, maar dat is iets anders”, klinkt het.

“Eindelijk ruimte”

Volgens Sneijder brengt de match tegen Brazilië mee dat de Nederlandse ploeg ” eindelijk eens de ruimte krijgt om te voetballen”. Verder wil de sterkhouder van de Italiaanse kampioen vooral genieten van het WK en blijft hij geloven in een goede afloop van het WK voor de Nederlanders. ” Voor zulke wedstrijden doe je het. We komen heel ver als iedereen alles, maar dan ook alles geeft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier