Sollied bijna rond met AA Gent

© Reuters

AA Gent heeft woensdagochtend een mondeling akkoord bereikt met de Noorse trainer Trond Sollied.

Manager Michel Louwagie wou het nieuws slechts deels bevestigen, zo schrijft Het Nieuwsblad op haar website. “We hebben, zoals al in de pers is verschenen, al samen gezeten en ik verwacht ook dat alles rond komt. Maar een mondeling akkoord is voor mij nog geen definitief akkoord”, vertelde hij aan Belga.

“Sollied zit momenteel in Noorwegen en hij kent onze voorwaarden. Wanneer hij zondagavond is teruggekeerd, zullen we opnieuw samenzitten”, aldus nog Louwagie.

Dinsdag was al bekend dat de 52-jarige Noor zijn contract bij Lierse, waar hij pas sinds januari aan de slag was, niet zou verlengen. Chris Janssens volgt Sollied op bij de Pallieters.

Als Sollied ook een contract tekent in de Arteveldestad, wordt het zijn derde periode als trainer bij de Bufallo’s. Hij trainde Gent al in 1999-2000 en 2007-2008.

AA Gent zette voor de laatste speeldag in de play-offs in onderling overleg de samenwerking met Franky Dury stop, die vorige zomer de naar Twente vertrokken Michel Preud’homme was opgevolgd. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier