Spaanse media zijn overtuigd: de transfer van Eden Hazard naar Real Madrid is beklonken

Eden Hazard. © belga

Volgens Marca is de transfer van Eden Hazard naar Real Madrid zo goed als in kannen en kruiken.

Wat al een tijdje gefluisterd wordt, komt met rasse schreden dichterbij: de transfer van Eden Hazard (28) naar Real Madrid. Voor de Koninklijke staat er in de laatste competitiewedstrijden niets meer op het spel. Ze zijn al zeker van de derde plaats en kwalificatie voor de Champions League volgend seizoen. Maar Chelsea is nog volop verwikkeld in de strijd om een plaats bij de top vier in de Premier League. Bovendien kunnen de Blues zich nog plaatsen voor de finale van de Europa League. Die wordt op 29 mei gespeeld in Bakoe (Azerbeidzjan).

Volgens Marca is de overgang van Hazard naar Real Madrid zo goed als beklonken, maar wordt er uit respect voor de ploeg van Maurizio Sarri gewacht op een goede datum om het nieuws bekend te maken. Die datum zou 12 mei kunnen zijn, de laatste speeldag in de Premier League, of 18 mei, de laatste speeldag in de Primera División. Maar net zo goed wordt het nieuws uitgesteld tot eind mei, na de EL-finale. Zeker is dat Florentino Pérez en Zinédine Zidane onze landgenoot beschouwen als de eerste steen van het nieuwe Witte Huis.

Marca meldt wel dat er nog een paar details tussen de beide clubs geregeld moeten worden. Zo zou de vraagprijs van Chelsea 140 miljoen euro bedragen, een prijskaartje dat in Madrid nog altijd de wenkbrauwen doet fronsen. Hazard heeft immers nog maar één jaar contract op Stamford Bridge en zou volgende zomer dus gratis kunnen vertrekken. Maar bij Real beginnen ze ook te wennen aan het idee dat de Belg weleens hun duurste transfer ooit zou kunnen worden. In ieder geval wordt de operatie in Londen als afgerond beschouwd, zowel bij het bestuur als bij het team. Zowel coach Maurizio Sarri als ploegmaat Gonzalo Higuaín alludeerden al op een vertrek van Hazard.

Toen Zinédine Zidane in 2012 adviseur was van voorzitter Pérez, raadde hij Hazard al eens aan, aldus Marca. Maar coach José Mourinho lag dwars. De ironie wou dat de Portugees een jaar later bij Chelsea Hazard onder zijn hoede kreeg en met hem de titel pakte in 2014/15. In zeven seizoenen bij Chelsea won Hazard twee titels, één FA Cup, één League Cup en één keer de Europa League. Daar kan nog een tweede Europese trofee bij komen. De Ballon d’Or won hij nog nooit, maar daarvoor, zo bewijst de erelijst, moet je in Spanje spelen. Sinds 2009 is de winnaar immers een speler die uitkomt voor FC Barcelona ( Lionel Messi) of Real Madrid ( Cristiano Ronaldo, Luka Modric). ‘Daarom zou ik ook graag in Spanje gaan voetballen’, knipoogde Hazard eerder dit seizoen al eens op een persconferentie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier