Spanje furieus om geruchten over strippokerschandaal

© Reuters
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Op de Confederations Cup zijn verschillende spelers van de Spaanse ploeg beroofd in hun hotel. Volgens Braziliaanse media gebeurde dat tijdens een strippokerfeestje met enkele vrouwen.

Op de Confederations Cup in Brazilië zijn verschillende spelers van de Spaanse nationale ploeg beroofd in hun hotel. Volgens Braziliaanse media gebeurde dat tijdens een strippokerfeestje met enkele vrouwen. Het Spaanse team ontkent dat en tilt zeer zwaar aan de beschuldigingen.

Volgens het bericht dat verscheen op de website Globo Esporte zouden spelers van het Spaanse elftal vrouwen hebben uitgenodigd op hun hotelkamers in Recife na de 2-1 overwinning tegen Uruguay op 16 juni. Later raakte ook bekend dat enkele spelers werden bestolen.

De Spaanse voetbalbond (RFEF) bevestigt in een mededeling dat ‘zes spelers van het team het slachtoffer zijn geworden van een inbraak in het teamhotel’ en zegt aangifte te hebben gedaan bij de politie, maar ontkent met klem de beschuldigingen van een uit de hand gelopen feestje.

Op een persconferentie heeft aanvoerder Sergio Ramos snoeihard uitgehaald naar de media en de FIFA opgeroepen om actie te ondernemen. ‘We willen dat de FIFA de leugenaar weert die probeert om carrière te maken op de rug van een generatie van spelers die bewezen heeft het beste team van de laatste jaren te zijn. Je kan niet spelen met de reputatie van een land als Spanje, dat een zeer proper imago heeft, en met onze families, partners en kinderen. Dat op het spel zetten door een verhaal als dit uit te vinden, is zeer ernstig. We hopen dan ook dat het gerecht de schuldigen op hun plaats zet.’

Spanje neemt het morgen in de halve finales van de Confederations Cup op tegen Italië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier